Tentang Kami

Kami diantara perawat melayu/Islam di Singapura yang dapat menawarkan rawatan dari dua sudut iaitu Penyakit Medis dan Non Medis. Kami menggunakan Teknik gabungan dari Naturopathy (Natural Medicine) disertai Metode Perubatan Kerohanian Islami. Darul Hikmah telah terlibat dengan dunia perobatan hampir 10 tahun lamanya. Alhamdulilah.

Sejauh ini kami telah menangani ramai pasien dalam pelbagai masalah sama ada Medis, non-medis mahupun kedua-duanya sekali. Pengalaman dan pembelajaran yang kami perolehi  didalam kedua-dua bidang rawatan ini membolehkan pasien untuk sembuh dengan waktu yang sangat singkat insya-Allah kerana merangkumi semua aspek rawatan yang perlu diambil kira.

Adakalanya pesakit mempunyai masalah penyakit yang tidak dapat disembuhkan oleh dokter pakar harus ditangani dengan perubatan Islami diatas dasar penyembuhan holistik atau menyeluruh dan ada juga sebaliknya. Kami tidak pula melihat simtom penyakit sebagai satu punca sakit dan lebih prihatin dengan 'terrain' atau sumber/punca penyakit itu sendiri.

Rawatan Non Fisik/Gangguan spiritual yang kami gunakan untuk merawat gangguan sihir, jin dan yang sewaktu dengannya adalah berlandaskan beberapa metode rawatan yang tidak bercanggah dari sisi Agama Islam.  

Buat Masa ini, Perawat Darul Hikmah beroperasi di Singapura dan Johor Baru diatas permintaan 

Search site

© 2011 All rights reserved.